Visie

Gastouderopvang Bij Katjeka staat voor een fijn tweede thuis waar de kinderen een geborgen gevoel mogen ervaren en spelenderwijs mogen ontdekken in een veilige, huiselijke en liefdevolle omgeving. Ik streef er naar de ouders het gevoel te mogen geven dat zij hun kind(eren) met een gerust hart bij mij achter kunnen laten.

Als gastouder streef ik naar een warme en open sfeer. Openheid in communicatie hoort daarbij zodat wij samen de beste zorg kunnen bieden voor uw kind(eren). Op deze manier kan ik de kinderen goed leren kennen maar hen ook de beste kans geven om zichzelf te ontplooien en ontwikkelen. Elk kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Ik wil de kinderen in een veilige en vertrouwde omgeving zijn/haar eigen mogelijkheden en grenzen laten ontdekken en hen erin helpen om steeds weer een stapje te nemen waar zij op dat moment klaar voor zijn.  kinderen weten heel goed wat zij wel en niet willen in het aanbieden van activiteiten houd ik hier rekening mee. Sommige kinderen hebben net dat extra zetje of stimulans nodig maar verplichte opdrachten passen niet in mijn visie, als een kind iets niet wil dan heb ik daar begrip voor. Ook wil ik de kinderen graag individuele aandacht geven in de gezelligheid van onze woonkamer.

Kortom Bij Katjeka komen de woorden: huiselijk, vertrouwd, veilig, uniek, respectvol en liefdevol mooi bij elkaar om op deze manier in mijn ogen de best mogelijke opvang te kunnen bieden aan uw kind(eren).

Normen en waarden vind ik ook een belangrijk aspect in de opvoeding. Deze kunnen de kinderen gaan ervaren door elkaar te helpen, netjes om te gaan met spullen, te leren dat elk kindje erbij hoort, kleine taken om het begrip verantwoording te leren kennen.

Ik wil de kinderen bewust maken van de mooie natuur om ons heen. Dit zal gebeuren door buiten spelen, knutselen met natuurlijke materialen.Veel bezig te zijn met wat er buiten gebeurd, denk hierbij aan de seizoenen: herfst, winter, zomer en lente.